Народного депутата судитимуть за підроблення документів для виїзду за кордон - Офіс Генпрокурора

Прокурори Офісу Генерального прокурора України скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України). Про це 9 січня повідомляє Офіс Генпрокурора у Телеграм.

У повідомленні не називають імені нардепа, однак Телеграм-канал "Оперативний ЗСУ" стверджує, що йдеться про Олександра Дубінського.

Розслідуванням встановлено, що депутат вніс неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких виїхав за кордон.

Нардеп підготував заяву від свого імені на ім’я міністра охорони здоров’я України з проханням надати йому документи, необхідні для перетину державного кордону України у зв’язку з терміновою необхідністю супроводу його батька на лікування.

Однак, отримавши ці документи народний обранець, замість того щоб супроводжувати свого батька на лікування, перетнув державний кордон самостійно на наступний день після виїзду за кордон батька. 

В подальшому батько повернувся до України набагато раніше, ніж нардеп. Народний обранець перебував поза межами України понад місяць на відпочинку.

Згідно отриманої інформації під час перебування за кордоном він встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема, в Іспанії обвинувачений зупинявся у двох готелях у Барселоні та у її передмісті.

Зазначається, що досудове розслідування здійснювалося ГСУ ДБР, оперативний супровід - СБУ.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті