Напад на українських підлітків у Польщі: поліція затримала "патріотів"

У польському Гданську поліція затримала трьох винних у побитті двох підлітків, які приїхали з України. Про це 8 вересня повідомляє громадська організація «Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки» у Фейсбуці.

Активісти нагадали деталі нападу, коли молоді українці зустрілися після початку навчального року на Пустому ставку в Гданську.

"На підлітків, які розмовляли українською мовою, напали п'яні "патріоти".  Вони кричали: "Їдьте на Україну!". 16-річна дівчина отримала перелом лицьових кісток після сильного удару ногою по обличчю. Друг, який кинувся їй на допомогу, був побитий, його окуляри розбиті, а телефон бандити кинули у воду", - йдеться у повідомленні.

Поліція затримала на місці події 26-річну жінку. В її крові було виявлено 0,5 проміле алкоголю. За відеозаписом поліцейські встановили особу ще одного зі злочинців. У середу вранці злочинці затримали 28-річного жителя Данцига в одній із квартир у Стогах. Останнього з нападників затримали вчора о 21.30 на вулиці Шпаки в Гданську.

Наразі 43-річний житель Гданська перебуває під вартою в поліції. Сьогодні з ним буде проведено подальші процесуальні дії.

"Жінці висунуто обвинувачення за ст. 157 КК РФ, їй загрожує до п'яти років позбавлення волі. Решта можуть опинитися за ґратами на 3 роки за участь у бійці", - повідомили у організації.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті