Напад Ірану на Ізраїль аналогічний ударам, які РФ завдає по Україні - ISW

Атака іранських дронів і ракет по Ізраїлю показує, що Іран вчиться у росії та хуситів проведення дедалі небезпечніших і ефективніших операцій, метою яких є як Ізраїль, так і США. Про це повідомляє у своєму звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначається, поєднання іранських безпілотників, а також крилатих і балістичних ракет покликане збити з пантелику і розтрощити ізраїльську протиповітряну оборону. Частиною цієї операції стали синхронні атаки з боку підтримуваних Іраном бойовиків у Лівані та Ємені.

Цей підхід повторює експерименти росії, під час яких вона завдає по Україні комбінованих ударів балістичними та крилатими ракетами, а також іранськими безпілотниками з метою подолати американські та європейські системи протиракетної та протиповітряної оборони.

Іран також виніс уроки з атак хуситів, спрямованих проти міжнародного судноплавства навколо Ємену, йдеться в доповіді ISW). Хусити використовували комбінації іранських безпілотників і ракет проти систем протиповітряної та протиракетної оборони США, що дало змогу Ірану і хуситам протестувати і вдосконалити свої ударні озброєння.

Тривале використання дронів іранської розробки численними недругами США і поглиблення зв'язків між сторонами, що використовують їх, допоможуть Тегерану, росії, Північній Кореї та Китаю відпрацювати використання цих систем.

США, їхні союзники і партнери стикаються з дедалі більш взаємопов'язаною групою супротивників, які допомагають один одному і вчаться один в одного, резюмує ISW.

Нагадаємо, в ніч на 14 квітня під час атаки з боку Ірану із застосуванням ракет і дронів силами і засобами ППО Ізраїлю було перехоплено "переважну більшість" повітряних цілей

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті