Напад Ірану на Ізраїль аналогічний ударам, які РФ завдає по Україні - ISW

Атака іранських дронів і ракет по Ізраїлю показує, що Іран вчиться у росії та хуситів проведення дедалі небезпечніших і ефективніших операцій, метою яких є як Ізраїль, так і США. Про це повідомляє у своєму звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначається, поєднання іранських безпілотників, а також крилатих і балістичних ракет покликане збити з пантелику і розтрощити ізраїльську протиповітряну оборону. Частиною цієї операції стали синхронні атаки з боку підтримуваних Іраном бойовиків у Лівані та Ємені.

Цей підхід повторює експерименти росії, під час яких вона завдає по Україні комбінованих ударів балістичними та крилатими ракетами, а також іранськими безпілотниками з метою подолати американські та європейські системи протиракетної та протиповітряної оборони.

Іран також виніс уроки з атак хуситів, спрямованих проти міжнародного судноплавства навколо Ємену, йдеться в доповіді ISW). Хусити використовували комбінації іранських безпілотників і ракет проти систем протиповітряної та протиракетної оборони США, що дало змогу Ірану і хуситам протестувати і вдосконалити свої ударні озброєння.

Тривале використання дронів іранської розробки численними недругами США і поглиблення зв'язків між сторонами, що використовують їх, допоможуть Тегерану, росії, Північній Кореї та Китаю відпрацювати використання цих систем.

США, їхні союзники і партнери стикаються з дедалі більш взаємопов'язаною групою супротивників, які допомагають один одному і вчаться один в одного, резюмує ISW.

Нагадаємо, в ніч на 14 квітня під час атаки з боку Ірану із застосуванням ракет і дронів силами і засобами ППО Ізраїлю було перехоплено "переважну більшість" повітряних цілей

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті