Каспійський смог, що накрив Київ, висітиме над столицею ще добу

Смог над Києвом, який з'явився 22 серпня, зникне лише 23 серпня. Причиною стало перенесення повітря з пиловими частками із Каспійської низовини. Про це повідомляє КМДА і начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Вдень КМДА повідомляла, що у Києві спостерігається погіршення якості повітря. Жителям рекомендували обмежити перебування на вулиці

"Зафіксовано наближення до гранично допустимої концентрації зважених часток (пилу). Джерело утворення пилу знаходиться за територіальними межами міста Києва. Підвищення концентрації відбувається за рахунок переміщення повітряними масами пилу з південно-східного напрямку", - йшлося в повідомленні.

Станом на 15:40 на лівому березі Києва вміст зважених часток складав 392 мкг/м3, на правому – 339 мкг/м3 (гранично допустима концентрація – 500 мкг/м3).

Перевищення ГДК решти забруднюючих речовин, за якими здійснюються спостереження (оксид та діоксид азоту, оксид сірки, озон, формальдегід, оксид вуглецю, сірководень), не було виявлено.

Станом на 22:00, за даними saveecobot, на лівому березі міста спостерігалось забруднення на позначці 107-135 мкг/м3 "Шкідливий рівень для чутливих груп". На правому - максимум був 53-97 мкг/м3 "Помірний рівень".

До поліпшення ситуації зі станом повітря рекомендовано: закрити вікна вдома, не виходити зайвий раз на вулицю, пити багато води, якщо є очищувач повітря, то увімкнути його на максимум. 

У свою чергу Віталій Постригань наголошує: "Супутникова інформація підтверджує локалізацію та переміщення пилу саме до нашого регіону. За синоптичними розрахунками, на покращення ситуації, очищення повітря можна розраховувати лише завтра ввечері".

За його словами, причиною цього явища стало перенесення в наш регіон повітря з пиловими частками із Каспійської низовини та інших азіатських регіонів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті