Найскладніша ціль для української ППО: Ігнат розповів, скільки в РФ залишилось застарілих ракет Х-22

Російські окупанти мають ще сотні ракет Х-22 радянського виробництва, які є однією з найскладніших цілей для української системи ППО. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону 27 червня.

"Хочу нагадати, що ми навіть передавали ці ракети разом із літаками Ту-22 у свій час і в борги за газ, і в рамках роззброєння України. На жаль, ті ракети Росія сьогодні має, сотні одиниць. Близько 140 вони вже використали з початку повномасштабного вторгнення. Із добрих новин – те, що росіяни ці ракети вже не виготовляють, це застаріла радянська ракета, – сказав Ігнат. – Ця зброя застаріла, вона не є високоточною, жбурляють нею по густонаселених містах. Як ще це можна назвати, як не тероризмом проти нашої нації?".

Речник додав, що у такий спосіб росія намагається тиснути на Україну й хоче зламати дух українців. За його оцінкою, ракет Х-22 в окупантів ще "достатньо".

Ігнат уточнив, що позитивним моментом є те, що ракети цього типу дуже часто не долітають до цілей, певно, через неналежне зберігання.

Зазначається, що в України вже з'явилися засоби, які теоретично здатні знищувати Х-22, але їх поки недостатньо, щоб прикрити всю територію країни. Однак, за словами Ігната, збивати Х-22, які розганяються до швидкості 5000 км/год і летять за балістичною траєкторією, звичайними засобами української ППО, майже неможливо.

Ігнат також уточнив, що російські окупанти випустили по Україні не менше двох ракет Х-22 під час атаки 27 червня.

Раніше повідомлялося, що окупанти вдарили ракетою по Кременчуцькому району, завдали 20 авіаударів по Україні за добу, є загиблі.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті