Найближчими днями США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на $1,3 млрд

Найближчими днями США оголосять про нове зобов'язання щодо придбання військової допомоги Києву на $1,3 млрд. Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на двох американських офіційних осіб.

За словами одного з них, до пакета озброєнь, про який раніше не повідомляли, входять засоби ППО, системи протидії безпілотникам, дрони-камікадзе і боєприпаси.

США використовують кошти програми "Ініціатива сприяння безпеці України" (USAI), яка дає змогу адміністрації Байдена закуповувати зброю у виробників, а не брати з його американських арсеналів.

Серед систем і боєприпасів, які США планують закупити для Києва, - засоби ППО VAMPIRE виробництва компанії L3Harris Technologies, сказало одне з джерел.

Крім того, в комплект поставки входять два різних типи БПЛА - безпілотник Phoenix Ghost, вироблений приватною компанією AVEVEX з Каліфорнії, і Switchblade, вироблений компанією AeroVironment.

Крім того, за словами обізнаного джерела, Україна отримає значну кількість систем протидії безпілотникам австралійської компанії DroneShield, а також радари, сенсори та аналітичні системи.

Оголошення Міноборони про майбутній пакет допомоги Україні у сфері безпеки було зроблено одночасно з віртуальною зустріччю Контактної групи з питань оборони України, що відбулася у вівторок, в якій брали участь союзники Києва.

Постачання зброї та систем залежить від їхньої наявності та термінів виробництва. Зміст і вартість пакета також можуть змінюватися аж до моменту оголошення.

Зазначається, що Пентагон уже надав Україні понад $10,8 млрд у рамках USAI у 2023 фінансовому році у вигляді семи окремих траншів. Запланований пакет стане восьмим. У фінансовому році, що завершився 30 вересня 2022 р., Вашингтон спрямував на закупівлі для оборони України кошти USAI на суму $6,3 млрд.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті