"Найбільша шкода, яку рашисти могли нанести енергосистемі України, вже позаду" - голова "Укренерго"

Російські окупанти втрачають можливість наносити руйнівні удари по енергетичній інфраструктурі України. Про це заявив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв'ю агентству Bloomberg.

"Противник значною мірою втратив здатність завдавати значної шкоди. Найбільша шкода, яку рашисти могли нанести енергосистемі України, вже позаду. Проте не варто розслаблятися і вважати, що авіаударна кампанія росії закінчена», - сказав він.

За словами голови "Укренерго", прямий збиток енергомережі України обчислюватиметься «сотнями мільйонів доларів», а економічні збитки сягатимуть «мільярдів».

"На даний момент ми досягли плато - подальшої деградації не відбувається. Ми можемо відновлювати об'єкти з такою самою швидкістю, як і наносилися руйнування, іноді навіть швидше", - сказав Кудрицький.

Як повідомлялося раніше, у Києві, Київській області та на Дніпропетровщині останніми днями не вимикали світло. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті