Начальницю Житомирської митниці викрито на системній корупції: "обкладала даниною" місцевих бізнесменів – СБУ

СБУ викрила начальницю Житомирської митниці на системній корупції. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 31 березня.

"Служба безпеки України припинила масштабну корупційну схему на Житомирській митниці. До незаконних оборудок причетне керівництво цієї установи, яке систематично "обкладало даниною" місцевих бізнесменів. – сказано в повідомленні. – За даними слідства, організатором схеми є начальниця Житомирської митниці".

Уточнюється, що посадовиця залучила до протиправної діяльності одного із начальників відділів, а також місцевого брокера як посередників. Чиновники вимагали неправомірну вигоду із місцевих бізнесменів, які імпортували в Україну різноманітні товари. В обмін за хабарі посадовці обіцяли не створювати штучних перешкод при митному оформленні вантажів. У разі відмови погрожували додатковими перевірками, затягуванням часу і простоями.

Підкреслюється, що під час контролю за вчиненням злочину співробітники СБУ задокументували два факти отримання хабарів.

"За результатами спецоперації начальницю Житомирської митниці, начальника відділу контролю митної вартості та відповідного митного брокера затримано "на гарячому" під час одержання чергової частини неправомірної вигоди", – йдеться в повідомленні.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії за місцями роботи та проживання фігурантів. Їм готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Раніше повідомлялось, що СБУ та ДБР проводять спільні обшуки по всій вертикалі митниці.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті