НАБУ розшукало нардепа Волинця, якого підозрюють у внесенні недостовірної інформації у е-декларацію

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) розшукали народного депутата, якого обвинувачують у недекларуванні на майже 1,79 млн грн. Про це повідомляє відомство у Фейбуці 28 листопада.

Депутата знайшли у лікарні.



"Детективи НАБУ розшукали народного депутата, якого обвинувачують у недекларуванні на майже 1,79 млн грн. Його знайшли в одній з лікарень Києва та вручили обвинувальний акт, який сьогодні скеровано до ВАКС для подальшого розгляду. Це стало можливим завдяки здійсненим ефективним розшуковим заходам з боку НАБУ і САП", - йдеться у повідомленні.

У ньому нагадується, що 8 листопада 2022 року НАБУ та САП скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IX скликання. Він обвинувачується у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік загалом на майже 1,79 млн грн. Дії особи кваліфікували за ч.1 ст.366-2 Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування встановили, що народний депутат не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, дані про доходи та автівку особи, з якою мав спільний побут, фактичні взаємні обов'язки, а також факт спільного з нею проживання. Також незадеклароване фактичне користування позашляховиком 2019 р.в., власником якого є син підозрюваного. Загальна вартість невідображених активів становить 1,79 млн грн.

У листопаді 2022 року йому повідомили про підозру. Крім того, його оголосили у розшук через систематичне ігнорування повісток про виклик до детективів.

Розслідування розпочато за матеріалами програми журналістських розслідувань «Схеми».

Як повідомлялося, НАБУ оголосило у розшук народного депутата Верховної Ради IX скликання, лідера Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті