На закритих станціях метро в Києві запустять "човниковий" рух

На закритій ділянці київського метро планують запустити "човниковий рух" уже 13 грудня. Про це повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в ефірі телеканалу "КИЇВ24" - повідомляє "Економічна правда".

У нічному режимі триває випробування "човникового руху" - транзитних поїздів, які курсуватимуть від "Либідської" до "Деміївської".

Незабаром буде розроблено детальний графік їхнього руху. Відомо, що планують запустити два поїзди по двох коліях з інтервалом 15-30 хвилин.

"Частина пасажирів перейдуть на цей човниковий поїзд, і зменшиться навантаження на автобуси. Ми тоді заберемо якусь кількість наземного транспорту і перекинемо людей у метро", - сказав Кандибор.

Він додав, що від "Теремків" не всі пасажири їдуть до "Либідської", тому відкриття інших станцій теж вплине на пасажиропотік наземного транспорту.

Зазначимо, що човниковий рух рейкового пасажирського маршрутного транспорту (метрополітену, трамвая),  - це коли один і той же поїзд рухається в обидві сторони однією і тією ж колією, без обороту в кінцевих пунктах. Для цього необхідно мати відповідний рухомий склад, що здатний рухатися в обох напрямках і зазвичай, має двері по обидві боки вагона. Зазвичай використовується на маршрутах з незначним пасажиропотоком, або в період обмеження руху у зв'язку з ремонтом або реконструкцією.

Крім того, у соцмережах з'явилося відео станції "Олімпійська", яка серйозно протікає.

"У тунелі, що прямує в бік центру, між рейками з'явився струмок. Тече також частина стелі на платформі. Її обтягнули червоною стрічкою і розібрали плитку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Києві з 8 грудня через ремонт тунелю на синій гілці метрополітену між станціями "Либідська" і "Теремки" організували рух наземного транспорту, який дублюватиме маршрути закритих станцій метро.

Столичні правоохоронці порушили кримінальну справу про службову недбалість через тріщини у стелі київського метрополітену між станціями "Теремки" та "Либідська".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті