На ЗАЕС виник ризик відмови дизель-генераторів - Міненерго

На Запорізькій АЕС у тимчасово окупованому Енергодарі виник ризик відмови дизель-генераторів через використання окупантами неякісного російського мастила. Про це повідомляє Міненерго у своєму телеграм-каналі 17 листопада.

"Фейкове керівництво Запорізької АЕС наказало використовувати мастило російського виробництва для резервної дизельної електростанції (РДЕС), не врахувавши, що при нагріванні саме це мастило починає інтенсивно пінитися. Це призводить до зниження тиску в системі й автоматичного відключення дизель-генераторів", - зазначили у Міненерго.

Зазначається, що зрештою це може спровокувати відмову найважливішого обладнання систем безпеки – дизель-генераторів, із подальшим переходом в ядерну та радіаційну аварію.

"Подібні ситуації разом зі спробами перевести енергоблоки Запорізької АЕС із безпечного "холодного" стану в "гарячий" є грубим порушенням вимог ядерного законодавства України та збільшує ймовірність настання радіаційної аварії", наголосили у Міненерго.

Як повідомлялось раніше, на ЗАЕС стався частковий блекаут через некомпетентні дії окупантів.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті