На виробництво дронів в Україні цьогоріч виділено 40 мільярдів – Шмигаль

Кабінет Міністрів виділив 40 млрд гривень для інвестування в українське виробництво безпілотників. Про це 26 липня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці в Фейсбуці.

Він нагадав, що рік тому через ініціативу UNITED24 було зібрано понад 4 млрд гривень, які інвестували в українських виробників дронів.

"На той час їх було менше десятка. Сьогодні це понад 40 компаній, які мають контракти з державою, а виробництво БпЛА зросло в десятки разів. Зі свого боку уряд виділив 40 млрд гривень цього року, які інвестуємо в українських виробників безпілотників", - зазначив Шмигаль.

Крім того, за його словами, уряд усунув митні бар’єри для завезення запчастин і комплектацій, підняв частку прибутку виробників безпілотників до 25%, а також ухвалив рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для БпЛА.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті