На відновлення енергетичної інфраструктури України ЄС виділив 550 млн євро – Шмигаль

ЄС надав Україні більш ніж півмільярда євро на відновлення енергетичної інфраструктури. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Телеграм-каналі 12 жовтня.

"Сьогодні Європейський інвестиційний банк перерахував нашій країні додаткові 550 млн євро, – написав він. – Кошти допоможуть, зокрема, покрити витрати на ремонт пошкоджених об'єктів енергетичної інфраструктури та підтримати стабільність української електромережі".

Уточнюється, що також допомога буде спрямована на відновлення надання муніципальних та базових послуг населенню у громадах.

Зазначається, що загалом за два місяці в межах пакету Екстреної підтримки від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Єврокомісії Україна отримала 1,05 млрд євро, ще 540 млн євро будуть виплачені шляхом відновлення фінансування спільних проєктів.

"Очікуємо, що ЄІБ і ЄС будуть одними з лідерів у масштабній післявоєнній відбудові, економічному відновленні та фінансуванні розвитку інфраструктури нашої країни", – зазначив Шмигаль.

Раніше повідомлялось, що Євросоюз виділятиме Україні 1,5 млрд євро щомісяця.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті