На Волині контрабандисти переправляти цигарки до країн ЄС на саморобних дронах

Спецпідрозділи ДПСУ виявили на Волині цех з виробництва БпЛА, на яких контрабандисти переправляли контрафактні тютюнові вироби та стежили за прикордонниками. Про це повідомляє ДПСУ у Телеграм 15 грудня.

"Технологічний прорив зробили волинські контрабандисти. Вони використовували БпЛА не лише для відправки цигарок за кордон, а й для стеження за діями прикордонних нарядів", - зазначили у ДПСУ.

В ході обшуків у господарських будівлях фігурантів виявлено мотодельтаплан, 8 безпілотних літальних апаратів типу "Літак" і "Квадрокоптер", а також понад 2 тис. пачок контрафактних тютюнових виробів і чорнові записи з доказами протиправної діяльності.

 Окрім цього, було знайдено цілий цех із виробництва безпілотних літальних апаратів, зокрема лінію 3D-принтерів, які друкували деталі до безпілотників. 

Вилучені БПЛА планується передати підрозділам ДПСУ, що виконують завдання в складі Сил оборони України.

У Держприкордонслужбі додали, що також "вивчається можливість використання навичок осіб, причетних до протиправної діяльності, у протидії ворожим військам".

Як повідомлялось раніше, на Волині затримали контрабандистів, які біля кордону “випадково знайшли” пакунки сигарет під час збору грибів.

 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті