На Вінничині затримали колишнього "ДНРівця", який намагався втекти до Придністров'я

Служба безпеки України затримала у Вінницькій області колишнього бойовика “ДНР”, який хотів втекти до невизнаного Придністров’я. Про це 29 серпня повідомляє прес-центр СБУ.

За даними слідства, затриманим є жителем Костянтинівки. У 2014 році він приєднався до так званого "слов’янського полку РФ". Росіяни залучали його до "чергування" на своїх блокпостах. Там він зупиняв авто українських громадян та створював штучні приводи для викрадення людей та "конфіскації" авто.

Окрім того, займався пропагандою прокремлівських методичок у соцмережах, де агітував мешканців Донбасу вступати до терористичної "ДНР".

"Ще до початку повномасштабного вторгнення РФ він покинув лави бойовиків та приховано виїхав на підконтрольну Україні територію, де намагався залягти на дно", - зазначили в СБУ й додали, що чоловіка затримали в одному із прикордонних районів Вінницької області.

При обшуку у затриманого знайшли мобільний телефон та сім-картки із доказами його зв'язків із "ДНР".

Чоловікові повідомили про підозру в участі у терористичній групі чи терористичній організації. Нині він перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті