На війні з росією загинув письменник Ігор Мисяк

На фронті загинув поет, прозаїк, автор роману "Завод" Ігор Мисяк.  Про це з посиланням на видавництво "Темпора", інформує Цензор.НЕТ.

"Стало відомо, що захищаючи Україну загинув Ігор Мисяк, автор книжки «Завод». Нема слів, щоб виразити співчуття всім, хто знав цю чудову людину…", - пише видавництво.

Ігор Мисяк народився 16 червня 1993 року на Львівщині. Навчався на історичному факультеті Дрогобицького педагогічного університету. Був активним учасником Революції Гідності. З осені 2014 до кінця літа 2015 року проходив службу в полку "Азов", санітаром на "швидкій" і бійцем-рятувальником.

На початку березня 2022 року Ігор Мисяк долучився до підрозділу Сил територіальної оборони ЗС України. Згодом опинився у лавах окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу. Брав участь у звільненні Херсонщини від російських окупантів.

Письменник був лауреатом конкурсу "Хортиць дзвони 2018", фестивалю "Ірпінський Парнас 2018", конкурсу "Житомир ТЕМ 2019" та фестивалю "Ан Т-Р-Акт 2020". Друкувався в журналах "Літературний Чернігів", "Дзвін", антології "Молоді голоси" та кількох альманахах.

2022 року у видавництві "Темпора" вийшла його дебютна прозова книжка "Завод".

 

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті