На українсько-румунському кордоні відновили рух вантажівок через пункт пропуску "Дякове" -"Халмеу"

Румунські фермери завершили акцію протесту та розблокували вдень 20 січня пункт пропуску "Халмеу — Дякове" зі сторони Румунії. Про це повідомила у Фейсбук Закарпатська митниця.

За інформацією відомства, румунські митники та прикордонники вже почали приймати перші вантажні транспортні засоби з України. На даний час перед КПП "Дякове" на виїзд з України очікує 30 вантажівок, в єЧерзі – 638 транспортних засобів.

"За минулу добу суміжна сторона формувала колону вантажних авто по 10-15 авто, супроводжуючи їх повз протестувальників до пункту пропуску на в'їзд в Україну. Таким чином, з 8 год ранку 19 січня по 8 год ранку 20 січня 2023 року було оформлено та пропущено 93 великогабаритні транспортні засоби", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вранці 20 січня пункт пропуску "Порубне-Сірет" на кордоні Румунії та України був розблокований, рух вантажівок відновили.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті