На Таврійському напрямку ворог 9 разів скинув із БПЛА боєприпаси з хімічною речовиною - Тарнавський

За минулу добу в операційній зоні ОСУВ "Таврія" ворог здійснив 9 скидань із БПЛА боєприпасів із хімічною речовиною. Про це 3 березня повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" Олександр Тарнавський  у Телеграм.

"Серед іншого, росіяни здійснили одразу 9 скидів з БпЛА боєприпасів із хімічною речовиною, що, нагадаю, є порушенням Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї. Обстановка залишається складною, проте контрольованою. На Авдіївському напрямку вона стабілізується. Наші війська продовжують ведення оборонної операції", - зазначив він.

В операційній зоні ОСУВ “Таврія” ворог за минулу добу завдав 14 авіаударів (їх кількість послідовно скорочується), вчинив 43 бойові зіткнення, 950 обстрілів та 90 ударів дронами-камікадзе.

Загальні втрати росіян за добу становлять: у живій силі - 393 особи (вбитими і пораненими), в озброєнні та військовій техніці - 37 одиниць, крім БпЛА. Зокрема, це 7 танків, 7 ББМ, 7 артилерійських систем та мінометів, 15 автомобілів та 1 одиниця спецтехніки. Нейтралізовано або збито 338 БпЛА різних типів. Сили оборони України знищили також бліндаж і ще 3 важливі об’єкти противника.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті