На соцвиплати, зарплати медикам і вчителям: Мінфін США виділив Україні додатково $4,5 млрд

Сполучені Штати виділяють Україні додатково 4,5 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки. Про це йдеться у заяві міністерки фінансів Джанет Єллен, - пише Голос Америки".

"Ці кошти почнуть виплачуватися найближчими тижнями та допоможуть уряду України захиститися від незаконної війни росії шляхом зміцнення економічної стабільності та підтримки основних державних послуг, включаючи заробітну плату працівникам лікарень, державним службовцям і вчителям, а також соціальну допомогу людям похилого віку та вразливим категоріям. У поєднанні з нашою підтримкою безпеки та величезною хоробрістю українського народу ці кошти є критично важливим інструментом опору України неспровокованому вторгненню путіна", - йдеться у заяві.

Загалом включно із цією виплатою загальна пряма бюджетна підтримка України з боку США сягає до 13 мільярдів доларів США, заявив американський Мінфін і підкреслив, що також заохочує інших міжнародних приватних і державних донорів збільшити та прискорити свою допомогу Україні.

При цьому, крім надання економічної підтримки, Міністерство фінансів і уряд США "продовжуватимуть використовувати всі наші інструменти, включаючи нашу історичну коаліцію санкцій, щоб послабити військову машину Путіна".

Нагадаємо, що голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила про надання Україні ще 2,5 мільярдів євро макрофінансової допомоги.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті