На "Рамштайні" домовилися про зміцнення української ППО та навчання наших пілотів на F-16

Три ключові питання щодо підтримки України обговорили на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" 25 травня. Про це на брифінгу повідомив голова Пентагону Ллойд Остін.

"В першу чергу від міністра оборони України Резнікова ми почули інформацію про потреби для українських захисників на місяці і роки вперед. Увесь світ бачить результати та досягнення Збройних сил України. Я переконаний, що їхні успіхи триватимуть", - сказав Остін.

По-друге, за тверджденням очільника Пентагону, мова йшла про потреби, які є критичними для захисту України, і багато країн заявили, що будуть їх закривати.

"Це наземна протиповітряна оборона, контактна група буде допомагати Україні захищати небо", - наголосив голова Міноборони США.

Третім пунктом на "Рамштайні" обговорювалась підтримка України щодо нарощування спроможностей оборонної промисловості. Зокрема, створення ремонтного хабу для західної техніки.

Також союзники та партнери України оголосили на зустрічі про плани навчання українських пілотів на літаках четвертого покоління, включаючи F-16.

"Європейську коаліцію з навчання українських пілотів очолять Данія та Нідерланди. Тренувальну структуру буде розроблено у найближчі тижні. У цьому процесі також братимуть участь Норвегія, Бельгія, Португалія та Польща. Вони вже раніше пропонували свою допомогу щодо навчань", - повідомив Ллойд Остін.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті