На півдні Ізраїлю виявили тіла вбитих ХАМАС 40 немовлят, деякі з них були обезголовлені

Командир Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛу) розповів, що в кібуці Кфар-Аза на півдні Ізраїлю виявлено тіла вбитих бойовиками ХАМАС 200 ізраїльтян, зокрема приблизно 40 немовлят, деякі з яких були обезголовлені. Про це розповіла репортерка i24 News, інформацію наводять також канал Visegrád 24 і The Times of Israel, - повідомляє The Insider.

"Це те, чого я ніколи не бачив у своєму житті. Це те, що я уявляв собі за розповідями бабусі й дідуся в Європі та інших місцях", - сказав ізраїльський військовий.

У вівторок ЦАХАЛ привіз у Кфар-Азу та інші місця, що зазнали нападу, десятки іноземних журналістів. За даними видань, знімальні групи під вибухи й артилерійський обстріл пробиралися в касках і бронежилетах зруйнованим кібуцом Кфар-Аза. Там біля пошкоджених будинків досі лежать тіла, зокрема палестинських терористів. Журналістів супроводжувала щонайменше одна рота солдатів ЦАХАЛу, які продовжують розчищати територію після обстрілів.

Генерал Штабу глибини ЦАХАЛу Ітай Верув заявив, що це не війна, а різанина: "Ви бачите немовлят, матерів, батьків у їхніх спальнях, у їхніх захисних кімнатах, і як терористи вбивають їх. Це не війна... це різанина".

Колумніст AlMajallaEN також опублікував фотографії з убитими з Кфар-Аза. На знімках видно тіла жінки і чоловіка, що лежать у крові на ліжку і поруч із ним на підлозі.

Раніше репортер BILD Бйорн Штріцель опублікував у Twitter фото бункера, який, як він стверджує, терористи ХАМАС закидали гранатами. Журналісти німецького видання побували на шосе поблизу кібуца Реїм біля бетонного бункера, у якому місцеві жителі ховалися від ракетних обстрілів. Штріцель написав, що в перший день нападу, 7 жовтня, у бункері сховалися кілька людей, які тікали з фестивалю Nature Party. "Уся внутрішня частина бункера забризкана кров'ю до стелі", - поділився Штріцель.

На опублікованих ним кадрах з відеореєстратора видно, як кілька терористів ХАМАС кидають ручну гранату всередину укриття, де ховалися люди. Один із мирних жителів намагався втекти, проте в нього вистрілили. На іншому боці цієї вулиці Штріцель побачив ручну гранату. За його словами, вона дуже схожа на іранську осколкову гранату MK 2. Репортер уточнив, що в понеділок, 9 жовтня, ВПС Ізраїлю протягом усього дня завдавали ударів у відповідь по позиціях ХАМАС у секторі Газа.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті