На Південному напрямку зафіксовано надзвичайну активність ворожих FPV-дронів

На Південному напрямку минулої доби зафіксовано надзвичайну активність ворожих безпілотників - росіяни застосували понад 70 FPV-дронів. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"У нашій зоні відповідальності ворог не припиняє атак на мирне населення правого берега Дніпра продовжує також тероризувати і наші позиції на лівому березі, зокрема активізував використання безпілотних літальних апаратів типу FPV та інших модифікацій, з яких скидаються осколкові боєприпаси. Так, за минулу бойову добу ми відмічаємо надзвичайну активність, якої ми ще не фіксували - понад 70 FPV-дронів було задіяно по позиціях наших військ і по мирному населенню", - сказала Гуменюк.

За іі словами, ворог постійно змінює тактику, вишукуючи способи обійти українські системи протиповітряної оборони.

"Росіяни випробовують для цього різні висоти для запуску "Шахедів", тяжіють до акваторії Чорного моря, захід з якої ускладнює для мобільних вогневих груп орієнтування за звуком, використовують тимчасово окуповану територію як основний відрізок шляху за яким прямують "Шахеди", - сказала Гуменюк.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті