На озброєннє ЗСУ прибуває все більше бронемашин класу MRAP

Українська армія активно оснащується бронемашинами Oshkosh M-ATV класу MRAP. Військові все більше демонструють фотографії з цими машинами у соціальних мережах, - пише "Мілітарний".

Видання зазначає, що раніше офіційних повідомлень від США про можливу передачу цього типу захищених транспортних засобів українським військовим не було. Проте Сполучені Штати оголошували, що планують передавати Україні невказані машини класу MRAP.

"Саме передані броньовані автомобілі Oshkosh M-ATV мають клас MRAP, який зараз перебуває на озброєнні армії США та низки інших країн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у більшості своїй броньові машини даного класу мають великий дорожній просвіт, V-подібне днище, добре протистоять осколкам і дозволяють ефективно розсіювати енергію вибуху міни.

Про Oshkosh M-ATV відоме таке: екіпаж машини зазвичай складається з п’яти людей. Один із них – оператор зброї, яка може розміщуватися на даху бронемашини. Це може бути кулеметна поворотна турель, на якій можна встановлювати кулемет 7,62-мм, гранатомет 40-мм або великокаліберний кулемет 12,7-мм Browning M2. Також бронемашина може оснащуватися дистанційно керованим бойовим модулем. Бронемашина розвиває швидкість до 105 км/год на автотрасі.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті