На окуповану Херсонщину прибув особовий склад окупантів, які заселяються в будинки безпосередньо до місцевих – Генштаб

На окуповану територію Херсонської області прибула жива сила противника, окупанти заселяються не лише в порожні будинки, а й безпосередньо до місцевих мешканців. Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ від 16:00 18 травня.

"До окремих населених пунктів Каховського району прибула жива сила противника. Загарбники розміщуються не лише у вільні будинки, а й заселяються в оселі де наразі проживають мирні мешканці, – сказано в повідомлені. – Людям, які обурюються, погрожують виселенням".

Уточнюється, що, крім того, останнім часом противник посилив контррозвідувальні заходи у тимчасово захопленому Херсонському районі. На дорогах між населеними пунктами значно збільшилась кількість блокпостів, проводяться прискіпливі перевірки транспортних засобів, документів, особлива увага приділяється вмісту телефонів.

Раніше повідомлялось, що окупанти на Луганщині збільшили кількість блокпостів біля Рубіжного, Кремінної, Сєвєродонецька. Потрапити в міста можна лише з місцевою реєстрацією.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті