На Одещині викрили правоохоронців, які переправляли ухилянтів у Молдову

В Одеській області повідомили про підозру членам організованої групи, які переправляли ухилянтів за кордон. Незаконну схему заробітку на військовозобов’язаних організував підприємець, залучивши до оборудки двох правоохоронців та місцевого мешканця. Про таке повідомила пресслужба ДБР 30 січня.

Як йдеться у повідомленні, підприємець займався пошуком охочих за гроші незаконно перетнути кордон та підробляв для них документи про зняття їх з військового обліку за станом здоров’я. 

Правоохоронці забезпечували формальний огляд та пропускали чоловіків з липовими довідками через державний кордон. Четвертий учасник групи, який є багатодітним батьком, на власному авто перевозив ухилянтів у Республіку Молдова.

Зловмисники оцінювали свої "послуги" у 7 тис. доларів США з кожного "клієнта".

Бюро задокументувало чотири факти, коли військовозобов’язані скористались послугами ділків, проте встановлюють і інших "клієнтів".

Членам угрупування повідомили про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

ПІдозрюваним загрожує покарання до 9 років позбавлення волі.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті