На напрямку Стрілеча-Глибоке у Харківській області противника повністю зупинено, триває його вибивання з позицій

Сили оборони повністю зупинили ворога на напрямку Стрілеча-Глибоке у Харківській області, триває вибивання противника з позицій. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" Назар Волошин у коментарі "Інтерфакс-Україна" 25 травня.

"На напрямку Стрілеча-Глибоке наступ противника було зупинено повністю, і зараз триває системна робота з вибивання противника із зайнятих ним позицій. Ворог не полишає спроб прорвати оборону українських підрозділів біля Липців, Вовчанська, Тихого та Стариці. На тому напрямку від початку доби противник 8 разів атакував українські підрозділи. Дві штурмові дії було відбито в районі Липців без успіху для противника", - сказав Волошин.

Він зазначив, що українські війська обладнують зайняті рубежі і посилюють оборону в прикордонних районах Харківської області.

Волошин також повідомив, що наземні штурми загарбники поєднують із авіаційними ударами, щоб домогтися успіху. Так, наразі тривають бої біля Вовчанська, де окупанти використали 6 КАБ, і Липців - там ворог застосував 4 КАБ.

"Окупанти б'ють КАБами та ракетами по Харкову, Дергачам, Куп'янську-Вузловому, Вовчанську, який ворог продовжує рівняти з землею. Страждають цивільні люди та підприємства", - наголосили в ОСУВ "Хортиця".

За словами Волошина, ворог не полишає спроб захоплення Вовчанська, оскільки це ймовірно одна з тактичних цілей наступальних операцій ворога на півночі області. Тактика ворога, як повідомив речник, не змінюється, окупанти заходять малими піхотними групами до 10 осіб, використовуючи автомобілі, багі або гольфкари. Крім того, вони мародерять у будинках місцевих жителів, вивозячи цінні речі.

"Наші підрозділи продовжують виконання бойових завдань у межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста, здійснюють зачистку, тримають ворога під вогневим контролем, проводять заходи щодо посилення наших оборонних позицій", - повідомив також Волошин.

Раніше повідомлялось, що росіяни 10 разів штурмували оборонні рубежі ЗСУ на Харківському напрямку за день, тривають бої біля чотирьох населених пунктах.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті