На Луганщині Сили оборони зупинили три спроби росіян наступати у Серебрянському лісі

Російсько-окупаційні війська здійснили три спроби наступу в районі Серебрянського лісу на Луганщині, проте Сили оборони відбили усі атаки. Про це 4 грудня повідомив у Телеграмі голова обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

"За вчора противник відкривав вогонь з артилерії та мінометів в бік Макіївки, Невського, а також Білогорівки. Три атакувальні спроби ворога зупинені у Серебрянському лісі, де він намагався штурмувати при підтримці авіації", - написав Лисогор.

Він додав, що жителі, які залишаються в прифронтових сілах, можуть розраховувати на отримання гуманітарної допомоги.

"Вже підготували наступний вантаж із продуктами харчування та засобами гігієни, який Красноріченській громаді надали в Донецькій обласній організації Товариства Червоного Хреста України. Його доставлять жителям Невського, Макіївки, Греківки та Новолюбівки протягом грудня», - зазначив голова ОВА.

При цьому Лисогор, коментуючи ситуацію на окупованих територіях регіону, заявив, що у так званій "ЛНР" спостерігається дефіцит вакцин для новонароджених. Зокрема, є проблеми із надходженням вакцини для щеплення проти туберкульозу, яку необхідно чекати по декілька місяців. Вакцина від кашлюку, дифтерії та правця у багатьох містах відсутня взагалі.

Як повідомлялося, окупанти заборонили на Луганщині День святого Миколая і зігнали дітей дивитися на "Бабая".

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті