На Київщині викрили російського агента, який намагався потрапити до лав десантників ЗСУ

Служба безпеки України затримала в Київській області російського агента, який хотів вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ, щоб "зливати" їхні позиції на передовій російським окупантам. Про це 16 серпня повідомляє прес-центр СБУ.

За даними слідства, затриманий мав дізнатися місця базування тренувальних центрів українських десантників та орієнтовну кількість особового складу, який проходить навчання на полігонах.

"Надалі фігурант планував відбути в один із фронтових районів, щоб зливати окупантам геолокації бойових позицій і переміщення десантно-штурмових підрозділів ЗСУ на передовій", - повідомили у спецслужбі.

Військова контррозвідка затримала його на етапі оформлення на військову службу в Сили оборони.

Зловмисником виявився житель Херсона, який на період окупації міста підтримав загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

За даними слідства, окупанти призначили затриманого "старшим інструктором-кінологом відділу охорони" у складі окупаційної "Голопристанської виправної колонії".

На цій посаді колаборант займався підготовкою загонів, які конвоювали викрадених місцевих мешканців до камер російської в'язниці.

За наявними в СБУ даними, тоді він потрапив у поле зору російських спецслужб.Слідчі з'ясували, що після звільнення Херсона фігурант отримав завдання від окупантів "залягти на дно" та згодом переїхати до Київської області.

На території столичного регіону він мав звернутися до місцевого військкомату, щоб мобілізуватися до лав ЗСУ та приступити до виконання ворожих завдань.

Затриманому повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Зараз він перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років в'язниці.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті