На Київщині МОМ відновить 5 будинків, які були знищені росіянами

Міжнародна організація з міграції (МОМ) відновить три будинки в Ірпені та два у с. Горенці Гостомельської громади Київської області, які були знищені російськими окупантами. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Руслан Кравченко у Фейсбуці 16 лютого.

"Міжнародна організація з міграції відбудує на Київщині 5 будинків, знищених російськими окупантами. Вже незабаром завдяки міжнародним донорам будуть відновлені 3 будинки в Ірпені та 2 в селі Горенка Гостомельської громади. До своїх осель зможуть повернутися загалом мешканці 263 квартир", - пише Кравченко.

За його словами, сьогодні разом з віцепрем'єр-міністром України – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук, головою представництва МОМ в Україні Алессією Скіавон та представниками Ірпінської та Гостомельської громад підписали меморандуми, які мають активізувати всі процеси. Відновлення будинків відбуватимуться в межах проєкту "Покращення житлових умов ВПО на Сході України.

Кравченко додав,  що співпрацю з міжнародними партнерами щодо відбудови цих об'єктів почали ще минулого року. На всіх об'єктах провели розмінування. Один будинок – в Ірпені, буде побудований з нуля. Інші – капітально відремонтують.

Що буде відновлено:

  • м. Ірпінь: вул. Северинівська, 160-2, вул. Северинівська, 162-1, вул. Гостомельське шосе, 12.
  • с. Горенка: вул.Садова, 21, вул. Садова, 22.

"Фінансування забезпечує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через кредитну установу для відбудови (KfW)", - повідомив Кравченко.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті