На кордоні з Польщею відкриють пункт пропуску для проїзду порожніх вантажівок

Пункт пропуску «Угринів-Долгобичув» відкриють для проїзду порожніх вантажівок. Про це йдеться у повідомленні ДПСУ 3 грудня.

"З 01:00 4 грудня 2023 року з України до Польщі почнуть пропускати порожні великовагові транспортні засоби загальною дозволеною масою понад 7,5 тонн (крім порожніх неочищених цистерн). ☝🏻Відкриття «Угриніва» є першим пунктом з переліку заходів, які реалізовуються для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону", - йдеться у повідомленні.

Також міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков написав про відкриття цього пункта пропуска.

"Відкриваємо пункт пропуску “Угринів – Долгобичув” для руху порожніх вантажівок на виїзд з України. Це спільний пункт пропуску, який, зазвичай, працював лише для легкового транспорту та автобусів. У співпраці з Міністерством інфраструктури Польщі, Люблінським воєводством за підтримки Єврокомісії (DG MOVE) вдалось домовитись про запуск смуги для порожніх вантажівок масою 7,5 тон та більше", - зазначив міністр.

За його словами, зараз відкриття “Угриніва” є першим пунктом з переліку заходів, які ми реалізуємо для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону.

"З 4 грудня порожні вантажівки, зокрема цистерни, з України можуть починати рух на цей пункт пропуску. Поки він працюватиме в тестовому режимі, реєструватись в чергу на перетин кордону не потрібно. Водночас, підтримувати порядок руху та допомагатимуть водіям за необхідності будуть колеги з Укртрансбезпеки. Пропускна здатність на добу складатиме понад 100 вантажівок", - проінформував Кубраков.

Як повідомлялося, роботу пункта пропуску «Смільниця» та місце пропуску поза пунктом пропуску «Нижанковичі» на україно-польському кордоні відновлено.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті