На Херсонщині затримано трьох колаборантів - під час окупації "збирали голоси" для псевдореферендума

СБУ затримала на Херсонщині трьох колаборантів, які погрожували місцевим тюрмою за відмову "голосувати" на псевдореферендумі. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 6 березня.

"Зловмисниками є представники колишньої окупаційної адміністрації РФ, які організовували фейковий плебісцит щодо "приєднання" регіону до складу країни-агресора", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що після захоплення Бериславського району вони добровільно пішли на співпрацю з російськими загарбниками. За це одну з колаборанток призначили "заступником голови комісії референдуму". Двоє інших увійшли до складу місцевих "дільничних виборчих комісій". Перебуваючи на "посадах", вони виконували завдання росії щодо забезпечення "результатів" кремлівського проєкту.

Підкреслюється, що для цього разом із озброєними окупантами вони обходили житлові квартали та "збирали голоси". У разі відмови застосовували психологічний тиск та погрожували ув’язненням до російських тюрем. Заповнені "бюлетені" колаборанти передавали так званим "головам виборчих комісій" для подальшої фальсифікації результатів "голосування".

Після звільнення частини регіону фігуранти намагались переховуватись від правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили їхнє місцезнаходження і затримали їх.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

"Зараз вони перебувають під вартою, – йдеться в повідомленні.  – Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна".

Раніше повідомлялось, що СБУ затримала в Одесі колишнього бойовика батальйону "Спарта".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті