На кордоні до Польщі затримали українку, яка підтримувала агресію РФ, а потім прикинулася "біженкою"

На кордоні в Польщі затримали українку, яка підтримувала агресію РФ, а потім прикинулася "біженкою". Про це йдеться у повідомленні ДПСУ.

"З початком повномасштабного вторгнення жінка підтримувала агресію Росії проти України.

Проте, не дочекавшись приходу "асвабадітєлєй" та усвідомлюючи успіхи українських військових на фронті, вирішила виїхати до Польщі", - наголошується у ньому.

43-річна уродженка Нікополя їхала рейсовим автобусом через пункт пропуску «Краківець». Під час перевірки її сторінок у соцмережах оперативні співробітники виявили низку дописів, що свідчать про її проросійські погляди та підтримку збройної агресії росії. Зокрема жінка активно поширювала заклики на підтримку керівництва росії та військових, які «асвабаждают мірноє насілєніє от нацистов».

Правоохоронці зібрали достатню доказову базу та повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні злочину за ч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Ухвалою Галицького районного суду Львова фігурантці кримінального провадження обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводили оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками СБУ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті