На кордоні Вірменії та Азербайджану сталося збройне зіткнення: Пашинян просить путіна допомогти

У ніч на 13 вересня на кордоні Вірменії та Азербайджану сталася збройна сутичка за участі військових обох країн. Про це повідомили у міністерствах оборони Вірменії та Азербайджану.

За версією Азербайджану, підрозділи збройних сил Вірменії скоїли масштабні диверсії на напрямках Дашкасан, Кельбаджар і Лачин. 

У свою чергу, у Вірменії заявили, що підрозділи Азербайджану з артилерії, мінометів і зенітної зброї відкрили вогонь по позиціях вірменських прикордонників на кількох ділянках кордону.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян вже провів телефонну розмову із путіним, попросивши у нього допомоги.

"Прем'єр-міністр надав деталі щодо провокаційних, агресивних діях збройних сил Азербайджану щодо суверенної території Вірменії, як супроводжувалися обстрілами з артилерійського та великокалібрної вогнепальної зброї. Нікол Пашинян назвав дії азербайджанскої сторони неприпустимими і наголосив на важливості адекватної реакції міжнародної спільноти", - йдеться у заяві на офіційному сайті вірменського уряду.

Також Пашинян ухвалив рішення звернутися по допомогу до ОДКБ.

Як повідомлялося раніше, президент Азербайджану Ільхам Алієв на початку вересня заявляв, що мирну угоду із Вірменією може бути досягнуто найближчими місяцями. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті