На фестивалі Best Eco Fest збиратимуть гроші для центру порятунку тварин з прифронтових територій

Фестиваль Best Eco Fest, який має на меті зібрати кошти для центру порятунку тварин з прифронтових територій «Пес Барон», пройде 20 квітня у селищі Чубинське Київської області. Про це повідомили під час пресконференції в Укрінформі організатори заходу.

Серед них - зооволонтер і засновник БО «МБФ «Sacre Coeur» Аркадій Гончаров, куратор проєктів фонду Вікторія Суходольська, зооволонтер і засновник БФ «З божої ласки» Олена Біла і співак Роман Скорпіон.

Зазначалося, що захід проходитиме на території кінно-спортивного клубу «Магнат».

«Наша команда вирішила провести фестиваль, щоб допомогти зібрати кошти для центру порятунку тварин з прифронтових територій під назвою «Пес Барон». Основний напрямок фестивалю – захист екології. Будуть флешмоби, різні цікаві виступи, ігри для дітей. Через перформанси ми будемо показувати, як зберегти довкілля. Будуть проходити благодійні аукціони. Цей день можна буде провести активно і весело, при цьому зробити хорошу справу – допомогти тваринам», - сказала Суходольська. За її словами, на будівництво центру порятунку тварин «Пес Барон» потрібно 11 млн грн. Сюди привозитимуть тварин з прифронтових територій, перетримуватимуть, надаватимуть медичну допомогу, стерилізуватимуть і знаходитимуть їм господарів.

У центрі відвідувачі матимуть змогу погодувати, вигуляти тварину, прибрати її вольєр. Зооволонтер Олена Біла розповіла, що з лютого 2022 року разом зі своїми колегами евакуювала з прифронтових територій близько 2,5 тисячі тварин. Чимало з них знайшли нових господарів в Україні і за кордоном – у Польщі, Великій Британії, Ірландії і Нідерландах.Вона зауважила, що люди, коли евакуюються, не завжди можуть узяти з собою домашніх улюбленців.

«Тварини залишаються зачиненими у квартирі, прив’язаними на цепку, і люди нікуди не повідомляють – ні волонтерам, ні в які служби, що вони виїхали, а тварини лишилися, тому що не змогли їх забрати. Через це багато тварин гине», - сказала Біла.

За її словами, часто покинутих тварин у прифронтових зонах рятують українські військові: витягують з-під обстрілів, забирають поранених до себе і лікують та годують, доки їх не заберуть волонтери.

Своєю чергою Аркадій Гончаров зауважив, що багато покинутих тварин залишається у Херсонській області. Завдяки благодійникам волонтери мають змогу годувати від 7 до 10 тис. покинутих тварин щодня, проте це складно і небезпечно робити під обстрілами, тому чотирилапих потрібно вивезти, щоб знайти їм нових господарів.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті