На Донеччині загинули захисники України зі США, Канади та Швеції – Politico

Внаслідок танкової атаки росіян на Донеччині загинули двоє американців, громадянин Канади та швед. Про це командир іноземців Руслан Мірошниченко розповів виданню Politico.

"Хлопцям було поставлене завдання зайняти вогневі позиції та розчистити яр, де російські сили відпрацьовували переправу через річку. Вони зробили це успішно. Але наприкінці завдання вони потрапили в засідку російських танків", - повідомив Мірошниченко.

Йдеться про американців Люка "Скайуокера" Луцишина і Брайяна Янга. Канадця звали Еміль Антуан Рой-Сіруа, а громадянина Швеції – Едвард Патріньяні. Вони загинули у районі села Григорівка 18 липня.

"Перший снаряд поранив Люка. Троє хлопців, Едвард, Еміль та Браян, негайно спробували допомогти Люку, надати першу допомогу та евакуювати його з цього місця. Потім другий снаряд убив їх усіх", - сказав Мірошниченко.

Усі бійці воювали у складі сил спеціальних операцій територіальної оборони ЗСУ. Їхній підрозділ базується неподалік Сіверська.

Люк Луцишин мав у родині українське коріння – його бабуся емігрувала до Штатів з України після Другої світової війни. Браян Янг – американський військовий, який пішов у запас через поранення, але вирішив приїхати в Україну, бо "присягнув захищати вільний світ".

Рой-Сіруа був парамедиком із досвідом роботи у французькому Іноземному легіоні. Він народився 1991 року.

А Патріньяні, 1994 року народження, був лейтенантом запасу, економістом та філософом і, за словами Мірошниченка, хотів сформувати "взвод шведів".

На початку липня повідомлялося, що під Лисичанськом загинув білоруський доброволець комбат Іван Марчук.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті