На Донеччині загинув актор рівненського театру Володимир Федінчук

22 січня в боях під Михайлівкою Донецької області загинув 31-річний актор Рівненського обласного музично-драматичного театру Володимир Федінчук. 

У Рівненському облмуздрамтеатрі Федінчук виходив на сцену у провідних ролях у виставах "Войцек" за Георгом Бюхнером, "На полі крові" за поемою Лесі Українки. За свій монолог Юди здобув гран-прі ХVІІІ Всеукраїнського конкурсу виконавців художнього слова імені Лесі Українки. Вистава "Зерносховище", яку поставив режисер Максим Голенко і в якій теж грав Володимир, цьогоріч претендує на Шевченківську премію. 

Про загибель актора пізно ввечері неділі, 29 січня, повідомив театр у своїх соцмережах.

"Ще місяць тому він одягав костюм і йшов на сцену, до вас... А потім вбрав однострій і пішов на фронт. Не у штаб, не в учебку. Не туди, де сухо і тепло. На нуль... Він не вмів інакше. Не вмів "у півноги"... Ні в житті, ні на сцені, ні на війні. Тепер ми маємо ще одного Янгола Охоронця на небесах і незагоювану рану у наших серцях", – таким було повідовлення Рівненського театру муздрами про смерть Володимира Федінчука.

Мер Рівного у неділю ввечері повідомив, що Федінчук загинув 22 січня в боях під Михайлівкою Донецької області.

Володимир Федінчук у 2012 році закінчив Теребовлянське вище училище культури, у 2015 – Рівненський державний гуманітарний університет за спеціальністю "Театральне мистецтво". З 2011 р. працював у Коломийському обласному академічному українському драматичному театру. У Рівненському музично-драматичному театрі – з 2016 року.

Зокрема, Федінчук зіграв у виставах рівненського облмуздрамтеатру: "Зерносховище" – Горобець; "Енеїда" – Еней; "Скрудж. Різдвяна історія".

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті