На Донеччині та Луганщині російські окупанти проводять "голосування" вдома в супроводі військових

На тимчасово захоплених російською армією територіях Донеччини та Луганщини мобільні групи у супроводі озброєного військового ходять по будинках і проводять дострокове "голосування" на так званих незаконних "виборах" президента РФ. Про це у Телеграмі повідомила міська рада українського Маріуполя та опублікувала відповідне відео з міста, - пише Укрінформ.

"У Маріуполі продовжується так зване дострокове голосування на "президентських виборах РФ". Мобільні групи приїжджають до жителів прямо додому. Щоб усі проголосували за Путіна, їх супроводжують військові зі зброєю", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке псевдоголосування загарбники хочуть видати за волевиявлення маріупольців. При цьому не дотримано жодних юридичних процедур, таємності голосування. Людей просто змушують взяти участь у цій фейковій події, підкреслили у міськраді.

А у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку навіть до 98-річної жінки прийшли зі скринькою для голосування в супроводі озброєного вояки в бронежилеті, повідомила пресслужба Сєвєродонецької міської військової адміністрації.

Під дулами автоматів у тимчасово окупованому російськими загарбниками Сєвєродонецьку проводять "дострокове голосування" на "виборах президента РФ". Так, на рашистських пропагандистських відео з міста можна побачити, що члени виїзних "виборчкомів" знаходяться у помешканнях маломобільних сєвєродончан разом з озброєними особами у військовій формі", - йдеться в повідомленні.

На відео, оприлюдненому сепаратистським ресурсом "Луганський інфоцентр", "виборча комісія" з окупантів та колаборантів у супроводі озброєного автоматника увірвалися до 98-річної жінки із Сєвєродонецька Євдокії Вихрової, щоб вона "проголосувала".

Інших сєвєродончан за допомогою рупора скликають на "виборчі дільниці", які розмістили просто у дворах багатоповерхівок або на вулицях.

Як повідомлялося, у межах підготовки до так званих "виборів" президента РФ на тимчасово окупованих територіях загарбники запустили флешмоб із викладанням фото з "виборчих дільниць". У Маріуполі проводяться облави у пошуках "диверсантів", а на "виборчих дільницях" перебуватимуть озброєні військові. Людей заохочують до участі у "виборах" фіззарядкою та вікторинами, призи обіцяють видавати на "дільницях".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті