На Донеччині навчання з 1 вересня буде в дистанційному форматі

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив, що навчання з 1 вересня буде в дистанційному форматі. Про це він сказав в ефірі проекту Радіо Свобода – Радіо Донбас.Реалії.

«Однозначно буде дистанційне навчання. Навіть з урахуванням підготовки укриттів в школах. Вже у вересні ми будемо інспектувати ті укриття, які за новими підходами й програмами підготовлені. Але безпекова складова однозначно не дозволить, щоб навіть в певних частинах і громадах відносно віддалених діти йшли на офлайн-форму навчання», – розповів Кириленко.

За його словами, більшість дітей виїхала з регіону, але все ж так в області перебувають до 40 тисяч учнів, які навчатимуться в онлайн-режимі у наступному навчальному році.

На частині Донецької області тривають бойові дії.

Як повідомлялося раіше, Міністерство освіти і науки 11 серпня повідомило, що цього року навчальний процес буде організований у трьох форматах: очному, дистанційному і змішаному. До початку навчання всі обласні військові адміністрації мають визначити придатні форми навчання для своєї області, враховуючи безпекові обставини.

Наприкінці липня Кабінет міністрів затвердив постанову про початок нового навчального року в Україні. Освітній процес стартує 1 вересня 2023 року і триватиме до 28 червня 2024 року.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті