На Дніпропетровщині у рамках боротьби із корупцією вирішили перенавчити фахівців із закупівель

У Дніпропетровській області для фахівців, які опікуються закупівлями, організовують серію тренінгів у новому форматі.  Про це повідомив перший заступник очільника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов. 

"Підвищуємо обізнаність фахівців, які опікуються закупівлями. Минулого тижня відбувся черговий тренінг. До нього приєдналися понад 400 учасників. Говорили про нюанси проведення аукціонів, практику антимонопольного комітету і судів, та про відповідальність для тих, хто порушує закон", – зазначив Володимир Орлов. 

За його словами, такі освітні зустрічі будуть продовжуватися. 

Як зазначив заступник очільника ОВА, вже запланувано серію тренінгів "Закуповуй прозоро", які  проходитимуть за технологією кейс-стаді. Це система, яка базується на аналізі та вирішенні конкретних ситуацій - реальних та змодельованих. Під час інтенсивів будуть розглядати окремі теми – медикаменти, транспорт, енергоносії. 

"Учасники зможуть підвищити свою кваліфікацію, отримати відповіді від практиків, виявити власні помилки. Все це робимо для того, аби підготовка до торгів була грамотною. А отже – державні кошти використовувалися раціонально. За цим слідкує робоча група "Прозорість та підзвітність", - повідомив Володимир Орлов. 

Як повідомлялося, у Дніпрі завдяки активістам зекономили понад 44 млн грн при перегляді тендеру на благоустрій міста. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті