МЗС викликало угорського повіреного через несанкціоновану передачу українських полонених із РФ до Угорщини

Міністерство закордонних справ України викликало угорського повіреного через те, що РПЦ передала Угорщині групу українських полонених. Про це 9 червня повідомив прессекретар МЗС Олег Ніколенко.

"Спочатку у ЗМІ, а потім і на рівні публічних заяв угорських чиновників з'явилася інформація про передачу Росією Угорщині українських військовополонених", - повідомив він.

За словами Ніколенка, звільнення українських полонених - це завжди гарна новина. Також він нагадав, що Україна у співпраці з міжнародними партнерами активно працює над поверненням наших воїнів.

"Водночас український уряд не був поінформований про відповідні переговори між угорською та російською сторонами. З публічних заяв віцепрем'єр-міністра Угорщини ми дізналися, що Росія передала Будапешту одинадцять українців угорського походження", - наголосив речник МЗС.

У результаті в міністерстві ухвалили рішення запросити тимчасового повіреного Угорщини для предметної розмови. Зокрема, від нього очікують надання детальної інформації про наших громадян.

Також очікується, що угорці невідкладно забезпечать до них доступ для українського консула для того, щоб він міг ознайомитися з їхнім станом здоров'я та надати їм консульську допомогу.

"Під час зустрічі особливо наголосили на необхідності координації взаємодії з таких чутливих питань, як звільнення полонених", - додав Ніколенко.

Нагадаємо, раніше в Угорщині заявили, що РПЦ передала їй українських полонених.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті