МЗС України відкинуло звинувачення РФ у причетності до антисемітських заворушень в аеропорту Махачкали

Міністерство закордонних справ України відкинуло звинувачення Росії у причетності до антисемітських заворушень в аеропорту Махачкали. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у Фейсбук.

Дипломат підкреслив, що події в Махачкалі відзеркалюють глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт та суспільства, а погрози розправитися із євреями — це наслідок роботи російської державної пропаганди, яка десятиліттями культивувала серед росіян почуття ненависті до інших народів. Ніколенко також пригадав, що не так давно президент Володимир Путін та міністр закордонних справ Сергій Лавров виступали із образливими антисемітськими заявами.

Звинувачення МЗС РФ на адресу України в причетності до подій в Дагестані — намагання перекласти відповідальність з хворої голови на здорову”, – зазначив речник МЗС.

Він висловив переконання, що міжнародна спільнота має рішуче реагувати на прояви расової ненависті в Росії та будь-де у світі.

Нагадаємо, ввечері 29 жовтня в аеропорту Махачкали РФ , відбулася антисемітська акція. Натовп, розлючений прибуттям літака з Ізраїлю, у пошуках євреїв вдерся до термінала та прорвався на злітно-посадкову смугу.

Як повідомлялося, у масових заворушеннях в аеропорту Махачкали глава Дагестану звинуватив якісь "проукраїнські" сили. 

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті