МЗС РФ призначило в окупованому Луганську свого "представника"

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров призначив "представником" МЗС РФ в Луганську (керівником територіального органу) Владислава Дейнего. Про це з посиланням на наказ Лаврова повідомили окупаційні ЗМІ 14 березня.

"Дейнего В. М., радника представництва МЗС Росії в Луганську, який виконує додаткові обов'язки керівника територіального органу - представника МЗС Росії в Луганську, ...призначити керівником територіального органу - представником МЗС Росії в Луганську", - ідеться в наказі.

Окупаційне ЗМІ уточнює, що з 2014 року Дейнего був "повноважним представником ЛНР" на Мінських переговорах, а також депутатом "народної ради ЛНР" двох скликань, і обіймав посаду заступника голови "народної ради ЛНР". У 2018 році був призначений на посаду "міністра закордонних справ" квазіреспубліки.

Як повідомляє lb.ua, до 2014 року Дейнего працював директором комунального підприємства "Алчевський інформаційний центр", яке обслуговувало Алчевський виконком. Був депутатом Алчевської міської ради двох скликань: у 2006 році за списками ПСПУ Наталії Вітренко, а потім - як мажоритарник від Партії регіонів. 

"На більшості виборів Президента і парламенту працював системним адміністратором, був помічений у фальсифікаціях на користь Партії регіонів і особисто колишнього президента України Віктора Януковича", - пише також lb.ua.

З березня 2014 року спільно з Миколою Бойком був організатором сепаратистських мітингів в Алчевську. Брав участь у захопленнях Луганської ОДА та Луганського управління СБУ. Був організатором проведення незаконних виборів і референдуму в м.Алчевську, готував списки виборців і виборчої комісії. У травні 2014 року особисто приносив листи із забороною проводити вибори президента в м. Алчевську, підписані керівництвом "ЛНР", після чого з ОВК №110 було вкрадено всю документацію та комп'ютерну техніку.

Наприкінці листопада 2014 року Євросоюз наклав санкції на низку сепаратистів, включно з Владиславом Дейнего.

Раніше повідомлялося, що колишній міністр доходів і зборів в уряді Миколи Азарова, держзрадник Олександр Клименко нині є акціонером АТ "Промислова група "Родина", яка віджимає вугільні підприємства Луганської області. Саме в такій якості він відвідав віджаті вугільні підприємства 27 лютого.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті