Митрополита Павла звільнено з-під варти: адвокат каже, що внесено заставу у розмірі 33 млн 300 тисяч гривень, які назбирали віряни УПЦ

Митрополита Павла Лебедя, відомого як "Паша Мерседес", звільнили з-під варти після того, як за нього було внесено заставу у розмірі 33 млн 300 тисяч гривень 7 серпня. Про це повідомив його адвокат Микита Чекман, розмістивши відповідний пост і відео у своєму Телеграм 7 серпня.

"Сьогодні було остаточно внесено заставу за митрополита Павла. Хочу вам сказати, що більше тисячі людей заплатили кошти в якості застави за нашого владику", – каже адвокат на відео й дає слово своєму клієнтові.

У наступному пості Чекман написав наступне:

"Нагадаємо, що Солом’янським районним судом міста Києва було змінено запобіжний захід Митрополиту Павлу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою із обранням застави у розмірі 33 мільйони 300 тисяч грн – непідйомної на перший погляд суми. На веб-сайті Української Православної Церкви було оприлюднено реквізити, за якими кожен міг долучитися та сплатити заставу за Митрополита Павла, прискоривши звільнення зі слідчого ізолятора. Сьогоднішня подія – це спільна заслуга парафіян Української Православної Церкви, які довели, що немає нічого неможливого. Заставу внесли близько 1000 чоловік!!!"

Раніше повідомлялось, що суд змінив запобіжний захід митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Павлу (Петру Лебедю) на утримання під вартою.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті