Світова економіка втратить $1 трлн через російське вторгнення в Україну - The Economist

Світова економіка втратить через війну росії проти України 1 трильйон доларів лише у 2022 році. Про це повідомляє The Economist.

Ще 15 лютого згідно з прогнозами, зростання світового ВВП у 2022 році мало скласти 3,9% після стрибка в 2021 році. Проте з того часу ситуація на світових ринках сильно змінилася – ціни на сировину злетіли, погіршилися перебої у ланцюжках постачання, інфляція стрибнула у більшості країн світу.

У результаті журналісти видання, ґрунтуючись на власній методиці підрахунку, припускають, що глобальне зростання економіки зменшиться до 2,8%, тобто війна зменшила прогноз світового ВВП на 1 трильйон доларів. Таку оцінку зробили й у Міжнародному валютному фонді, знизивши прогноз глобального зростання до 3,2%.

Найбільший удар по економіці серед країн G20 зазнає росія. До кінця 2022 року під тиском санкцій її економіка впаде на 10% за початкового прогнозу зростання на 2,6%.

Ще сильніше війна вдарить по Україні – згідно з оцінками Світового банку, ВВП впаде на 45%. НБУ в цьому плані оптимістичніший, але теж пророкує падіння на 33,4%.

Нагадаємо, що ще у травні Bloomberg повідомляв, що економіка РФ до кінця року впаде до рівня 1994 року.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті