Міністр оборони ФРН раптово приїхала до Одеси та анонсувала постачання найближчими днями ЗРК IRIS-T

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт вперше з початку повномасштабної війни прибула до України. Вона анонсувала початок постачання ЗРК IRIS-T. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Welt1 1 жовтня.

За даними видання, німецька чиновниця приїхала до Одеси. Там вона оглянула німецьку ЗРК Gepard, яку раніше було передано Україні, і зазначила, що це озброєння допоможе нашим військовим захистити критичну інфраструктуру від атак російської авіації.

Також у ході зустрічі з міністром оборони України Олексієм Резніковим Ламбрехт розповіла, що перша одиниця ЗРК IRIS-T, яку Німеччина обіцяла передати ЗСУ, надійде в Україну "найближчими днями".

"Ключовий момент зараз полягає в тому, щоб ці ракетні удари, які націлені проти цивільного населення та використовуються для залякування та вбивств, щоб з цими повітряними атаками можна було боротися", - наголосила міністр.

Міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив візит Ламбрехт до України. За його словами, німецька чиновниця "привезла" добрі новини та додаткові інструменти для зміцнення української армії.

"Ми обговорили поточну геополітичну ситуацію та ситуацію з безпекою. Міністр була рада поспілкуватися з нашими солдатами та побачити систему "Гепард" на бойовому чергуванні", - написав голова українського оборонного відомства у себе в Twitter.

Як повідомлялось раніше, Резніков анонсував хороші новини після обговорення "Рамштайн-6" з головою Пентагону.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті