Міністр МВД закликав не намагатися збивати дрони самотужки

Не намагатися збивати дрони самотужки закликав власників зброї міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. Про це він заявив в ефірі національного телемарафону 17 жовтня.

"Вірогідність такого збиття є надзвичайно малою, а небезпека, якщо наприклад недосвідчена людина просто зі зброї буде стріляти вгору, перевищує можливість збити, – сказав очільник МВС. – Тому я хочу, користуючись нагодою, звернутися до містян, до тих, хто володіє зброєю: з пістолета, з карабіна не варто стріляти поміж багатоповерхових будинків. Це може призвести до травмування і до більшої біди, ніж можливо, збити дрон".

Монастирський підтвердив, що під час нинішньої ранкової атаки української столиці "Шахедами" поліцейські в центрі відкривали вогонь і один із дронів їм вдалося збити.

Раніше повідомлялось, що Повітряні Сили, Нацгвардія та Держприкордонслужба за годину знищили 11 дронів-камікадзе.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті