Мінкульт РФ даватиме гроші на кіно про деградацію Європи, злих англосаксів та «принади» служби в армії

Міністерство культури РФ визначило "пріоритети державної фінансової підтримки кіновиробництва на 2023 рік". Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на сайт відомства.

Міністерство пообіцяло держпідтримку фільмам, які торкаються 17 пріоритетних тем. Одна з них присвячена «неоколоніальній політиці країн англосаксонського світу» та «деградації Європи», інша має популяризувати «героїзм та самовідданість російських воїнів у ході спеціальної військової операції» в Україні.

Повний перелік пріоритетних тем:

Культура Росії. Збереження, створення та поширення традиційних цінностей.

Десятиліття дитинства. Сім'я, діти, їх захист та підтримка.

Наука Росії: інновації, технології, пріоритети

Історичне кіно. Уроки історії, уроки пам'яті. Протидія спроб фальсифікації історії. Миротворча місія Росії. Історичні перемоги Росії. 80-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Визвольна місія радянського солдата. Конфлікт поколінь, наступність поколінь.

Росія — сучасна, стабільна та безпечна держава, яка надає можливості для розвитку та самореалізації.

Герої серед нас. Історія сильних особистостей сучасної Росії. Популяризація професії вчителя. Школа та інститут як важливі етапи адаптації в соціумі та особистісного орієнтування. Роль педагогів та наставників у формуванні особистості.

Мотивація молоді до освоєння робочих та інженерних спеціальностей. Підвищення соціального статусу робітника та інженера, науково-дослідної та інноваційної діяльності.

Кінолітопис. Сучасний стан, культура та традиції регіонів Росії. Розвиток Далекого Сходу та Арктики. Життя малих міст та сіл, життя у провінції. Малоросія як історична область Росії.

Екранізація творів російської класичної літератури, зокрема із застосуванням засобів анімації.

Фільми про видатних особистостей історії, культури, науки та спорту. Популяризація професії лікаря. Фільми про спортивні досягнення та перемоги.

Протидія сучасним проявам ідеології нацизму та фашизму. Популяризація героїзму та самовідданості російських воїнів під час спеціальної військової операції.

Популяризація служби у Збройних Силах Росії. Єднання суспільства довкола підтримки армії (фронтові бригади, добровольці, волонтери). Посилення статусу професії військового на прикладах історичних подій та нової історії.

Духовно-моральне, патріотичне виховання громадян Росії. Протидія екстремізму. Образи, моделі поведінки та творча мотивація сучасної молоді. Духовні лідери. Волонтерський рух у Росії та країнах СНД – міжнародна популяризація добровольчості.

Неоколоніальна політика країн англосаксонського світу. Деградація Європи. Формування багатополярного світу.

Суспільство без кордонів: самореалізація людей з обмеженими можливостями. Добровольчість у Росії. Активне довголіття.

Фільми про підлітків. Формування життєвих цінностей та орієнтирів на етапі дорослішання. Дезорієнтація у суспільному просторі, перенасичення інформації, формування власного мислення.

Сучасне суспільство. Морально-етичний вибір. Громадянська позиція. Об'єднання суспільства.

Наприкінці 2022 року міністерство культури планує оголосити порядок та умови проведення конкурсних відборів на фінансування кіновиробництва. Глава відомства Ольга Любімова заявила, що сподівається на те, що кінематографісти при розробці проектів, які розраховують на держпідтримку, враховуватимуть ці теми.

«У сучасних реаліях ми вважаємо за необхідне зробити акцент на протидії спробам фальсифікації історії та сучасним проявам ідеології нацизму, говорити про героїзм та самовідданість російських воїнів у ході спецоперації, роботу фронтових бригад та волонтерів», — зазначила міністр культури.

Як раніше повідомлялося, Шойгу вимагав припинити в росії покази фільмів із Зеленським та зупинити проекти Роднянського.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті