Мінфін виключив можливість дефолту за внутрішніми боргами

Українська влада не бачить доцільності оголошувати дефолт за внутрішніми боргами. Про це Міністр фінансів Сергій Марченко заявив в інтерв'ю "УНІАН".

"Я вже говорив, що запозичення на внутрішньому ринку є важливим джерелом фінансування нашої армії. Я не знаю жодної цивілізованої країни, яка б дозволила собі дефолт за внутрішніми зобов'язаннями перед своїми громадянами. Є одна країна, яка зробила це у 1998 році, це була росія", - зазначив Марченко.

Також глава Мінфіну зазначив, що потенційне списання внутрішніх боргових зобов'язань у гривні та валюті перед громадянами принесе із собою більше проблем, ніж будь-яка економія на витратах на обслуговування боргу. Окремо Марченко закликав українців інвестувати у військові облігації – і не лише тому, що це посилює бюджетну стабільність України.

"Держава повністю на 100 відсотків гарантує захищеність таких інвестицій, оскільки це є суверенним боргом України", - додав міністр.

Нагадаємо, що наприкінці липня "Нафтогаз" оголосив дефолт щодо єврооблігацій.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті