МЗС Ізраїлю пригрозило кремлю "політичними заходами" у разі ліквідації в росії організації "Сохнут"

Прем'єр Ізраїлю Яїр Лапід доручив МЗС розробити "політичні заходи" у разі ліквідації Єврейського агентства «Сохнут» у росії. Про це повідомляє агентство "Анадолу" з посиланням на росЗМІ та видання Israel Hayom.

У повідомленні нагадується, що «Сохнут» займається репатріацією в Ізраїль та допомогою репатріантам.

Ізраїльська делегація, яка мала відправитися до росії для врегулювання ситуації, не змогла вилетіти до москви в суботу, 23 липня, розповів виданню Israel Hayom неназваний співрозмовник. За його словами, російська сторона не підтвердила їхні візи.

Уряд Ізраїлю може змінити свою нейтральну позицію щодо бойових дій в Україні та приєднатися до міжнародних санкцій, припустив колишній посол у РФ Цві Маген.

Він також засумнівався, що Єврейська агенція буде ліквідована. «Складна політична та військова ситуація, в якій перебувають росіяни, дозволяє Ізраїлю більш вільно чинити тиск на москву», - додав він.

Російський Мін'юст попросив ліквідувати російське представництво Єврейського агентства "Сохнут" 21 липня.

Після цього ізраїльський прем'єр-міністр повідомив про підготовку делегації, яка має забезпечити продовження роботи «Сохнута». «Я знаю, що була спроба врегулювати дипломатичними каналами. Ця новина спонукає євреїв до того, щоб виїхати з Росії, виїхати до Ізраїлю. А робота [«Сохнута»] якось перебудується, піде в онлайн», - заявив президент Російського єврейського конгресу Юрій Каннер.

За даними Jerusalem Post, агентство потай почало готуватися до релокації до Ізраїлю, оскільки керівництво «Сохнута» вважало за неможливе врегулювати в цій ситуації правовий статус.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті