МЗС України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів

Міністерство закордонних справ було змушене визнати недійсними дипломатичні паспорти 225 депутатів Верховної ради, оскільки ті не хотіли віддавати документи на зберігання до МЗС та могли використовувати їх для приватних поїздок. Про це повідомило "Суспільне" із посиланням на коментар МЗС України 6 серпня.

"Відповідно до положення про дипломатичний паспорт, затвердженого указом президента України, після повернення із відрядження в десятиденний термін дипломатичні паспорти мають бути повернені до МЗС на зберігання. За жодних обставин дипломатичні паспорти не можуть використовуватися для приватних поїздок", — пояснили в МЗС.

У міністерстві додали, що протягом останніх місяців МЗС неодноразово зверталося до народних депутатів із проханням повернути паспорти і взаємодіяло з Верховною радою для організації цього процесу.

"Останній раз ми просили здати паспорти впродовж липня. Всі наші заклики були проігноровані", — підкреслили у міністерстві.

Відтак МЗС України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів, які не були своєчасно повернуті до МЗС на зберігання.

"Міністерство невідкладно видасть дипломатичні паспорти депутатам, які відбуватимуть в офіційні відрядження від Верховної ради України", — підсумували у Міністерстві закордонних справ.

Як повідомлялось раніше, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підписав призначення екс-генпрокурорки Ірини Венедіктової на посаду посла України у Швейцарії.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті